نقد دیدگاه وهابیون :
اولا : این حدیث با حدیث دیگری از رسول خدا ص در تعارض است و آن اینکه عایشه گوید رسول خدا ص از زیارت قبور نهی فرمود ، ولی بعدا به آن امر کرد .2 ضمن اینکه ذهبی از علمای اهل س نت این حدیث را در حاشیه کتاب المستدرک علی الصحیحین نقل کرده و آن را صحیح دانسته است
ثانیا : این حدیث با عمل و روش عایشه نیز در تعارض است چرا که بنابر خبری وی قبر برادرش عبد الرحمن را زیارت می کرد . ابن ابی ملیکه می گوید : عایشه را دیدم که قبر برادرش عبد الرحمن بن ابی بکر را که به طور ناگهانی در حبشی در جنوب مکه درگذشت و در مکه مدفون گردید را زیارت می کرد . همچنین می گوید : روزی عایشه برای زیارت به طرف قبور می رفت ، به او گفتم مگر پیامبر از زیارت قبور نهی نفرموده ؟ وی گفت : اری نهی کرد ولی بعدا به زیارت قبور دستور داد .3
ثالثا : این حدیث با عمل و روش قطعی حضرت زهرا که قبر پیامبر خدا را زیارت می کرد و هر جمعه یا هفته ای دو روز به زیارت قبر حمزه سید الشهدا و دیگر شهدای جنگ احد می رفت در تضاد است .
رابعا : علمای اهل سنت قبل از ابن تیمیه و بعد از او به جواز زیارت قبور برای زنان فتوا داده اند و لعنی را که در حدیث آمده به جهت صبور نبودن زنان در مصیبت از دست دادن عزیزانشان دانسته اند پس اگر زنان در این مصایب صبور باشند و جزع نکنند و زیباییهایشان را به نامحرم نشان ندهند در جواز زیارت قبور برای انان هیچ اشکالی وجود ندارد .
خامسا : برخی دیگر از علمای اهل سنت این حدیث را به جهت وجود راویان ضعیف در سندش به کلی ضعیف دانسته اند و نقل ان از رسول خدا ص را منکر شده اند . از جمله شیخ منصور علی ناصف در کتاب التاج الجامع للاصول و ملا علی قاری و نووی و قرطبی و قسطلانی و ابن عبد البر و ابن عابدین و ترمذی و ….
پي نوشت:
1- المصنف از عبدالرزاق 3/569
2-السنن الکبری 4/78
3-همان 4/131
منبع: www.sonnat.net